Sunday, May 31, 2015

Geriau Pažinkime savo Miestą su Baidarių Nuoma Vilniuje

Daugeliui vasaros atostogos turbūt asocijuojasi ne tik su puikiais saulėtais orais, bet ir su kelionėmis į užsienio šalis. Iš tiesų, daugelis mūsų visus metus laukia šio metų laiko vien tam, kad galėtų aplankyti dar vieną užsienio šalį ar pagulėti po palme dar vienos egzotiškos šalies paplūdimyje. Tačiau ar neatrodo, jog kartais tiek daug dėmesio skiriame kelionėms į užsienio kraštus, kad nuo to nukenčia mūsų valstybės turizmas? Žinoma, keliauti po pasaulį ir pažinti vis kitas kultūras, išmokti po naują kalbą yra puikus ir pagirtinas užsiėmimas, bet jei žmogus geriau moka svetimų valstybių istorijas geriau nei savos ir nebežino, kuo jo gimtasis kraštas yra ypatingas, vertėtų susimąstyti ar noras būti kosmopolitu nepradėjo trinti žmogaus istorinės atminties ir tautinio pasididžiavimo. Todėl, kiekvienas yra kviečiamas aplankyti Lietuvoje esančius regioninius ir nacionalinius parkus, aplankyti gražiausius Lietuvos istorinius paminklus, dvarus ir pilis, belankant šiuos objektus, pasidomėti Lietuvos istorija ir sužinoti, kas anksčiau vyko jūsų lankomose vietose. Tačiau pradėti visuomet galima ir nuo gimtojo miesto, ypač jei mažai laiko skiriate pasivaikščiojimams ar netgi nežinote, kas slepiasi už gražiausių bažnyčių ar muziejų sienų.



Nors kiekvienas žino, kad Vilnius yra Lietuvos kultūros židinys, tačiau ar kiekvienas yra pasinaudojęs visomis šio miesto teikiamomis galimybėmis siekiant praturtinti savo istorines ar kultūrines žinias? Juk Vilniuje veikia ne tik archeologinius radinius ar viduramžių paveikslus eksponuojantys muziejai, bet ir daugybė galerijų bei meno centrų, kuriuose galima susipažinti ir su XX amžiaus Lietuvos dailės istorija, ir su šiuolaikinių menininkų darbais. Taip pat, kiekvienas žino Vilniuje esantį Operos ir baleto teatrą ar Kongresų rūmus, bet juk tai ne vienintelės vietos, kuriuose galima pasiklausyti puikios muzikos. Vilniuje veikia ir daug mažesnių teatrų ar koncertų salių, be to, daugelyje restoranų vasaros vakarais galima išgirsti grojant tikrai talentingus muzikantus. Net pažinti patį Vilnių ir pasigerėti jo vaizdas yra daugiau nei vienas būdas. Pavyzdžiui, galima išsinuomoti dviračių, longboardų, tiesiog automobilį ar nepabijoti sušlapti ir pamatyti Vilnių kiek kitu rakursu pasinaudojus tokia paslauga kaip baidarės Vilniuje. Per Vilnių teka dvi baidarėmis plaukti puikiai tinkančios upės, todėl baidarių nuoma Vilniuje siūlo pasirinkti tokius maršrutus kaip baidarės Nerimi ir baidarės Vilnele. Plaukimas Neries upe yra trumpesnis ir reikalaujantis mažiau fizinės ištvermės, tačiau jo metu galėsite pasimėgauti saulės spinduliais ir pamatyti Antakalnio bei Žirmūnų rajonų krantines, Petro ir Povilo bažnyčią, Gedimino pilį bei dešiniosios Neries krantinės moderniuosius daugiaaukščius. Nors plaukimas Vilnelės upe yra ir sudėtingesnis, tačiau jo metu bus galima pamatyti žymiai daugiau dėmesio vertų Vilniaus vietų, tokių kaip Pučkorių atodanga, Belmonto ir Bernardinų parkai, Onos ir Bernardinų bažnyčios, Užupio menininkų dirbtuvės... 

Baidarių nuoma Vilniuje


Baidarėmis plaukti gali kiekvienas, kuriam nebaisu sušlapti ar šiek tiek įdegti beplaukiant. Jei žinote, kad nesate labai fiziškai pajėgus, plaukimui susiraskite stipresnį draugą, tačiau atminkite, kad plaukimas baidarėmis Vilniuje - komandinis sportas, todėl negalite irklavimo užkrauti vienam žmogui, o nuolat turite dirbti išvien. Todėl tokia plaukimo baidarėmis išvyka puikiai tiks įvairių organizacijų nariams, o gal tiesiog bendradarbiams, siekiantiems geriau susidirbti ir susibendrauti. Kelionės trunka apie kelias valandas, o abu maršrutai baigiasi prie Baltojo tilto esančioje prieplaukoje, todėl kelionei baidarėmis užteks tik pusdienio, o po jos galėsite patogiai grįžti namo ar tiesiog traukti toliau linksmintis, todėl nepasinaudoti tokia galimybe būtų tikras praradimas.

No comments:

Post a Comment